Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Referat af SB-møde den 9. december 2021

Referat af SB møde

Mødeindkaldelse

Dato: torsdag d. 9. december 2021

Tid: Kl. 17.00 – 19.00 

Mødested

Mødet afholdes fysisk i personalerummet (1. sal i bygning 5)

Medbring

Dagsorden samt evt. fremsendte bilag

Skolebestyrelsens medlemmer:

 

Formand: Filip Nicolaisen

Næstformand: Eva Charlotte Olsson

Menige medlemmer: Louise Juul Wurlitzer, Kirsten Birk Lassen, Thomas Dollas, Henrik Havris Nielsen og Nicas Johannes Nielsen

Medarbejderrepræsentanter: Lærer Emil Andersen og pædagog Nikolaj Bille Larsen

Elevrådsrepræsentanter: Albert (8.c) og Magnus (8.b)

Skoleledelsesrepræsentanter (uden stemmeret): Skoleleder Ulla Jensen (UJ), Souschef Mikkel Kirkegaard (MK), KKFO-leder Jeanette Hoeing Larsson (JHL)

Fraværende

Eva Charlotte Olsson, Louise Juul Wurlitzer, Filip Nicolaisen, Thomas Dollas, Nikolaj Bille Larsen, Albert og Magnus

Mødeleder

Nicas Johannes Nielsen

Ordstyrer

Nicas Johannes Nielsen

Referent

Souschef Mikkel Kirkegaard

Indbudte

 

Kopi til

Afdelingsleder Pia Mølholm

 

 

 

  1.  

Kl.  17:00

Gennemgang af dagsorden

Beslutning

Dagsorden godkendt med den opmærksomhed, at bestyrelsen ikke er beslutningsdygtig pga. frafald. Mødet besluttes gennemført alligevel.

Punkt til beslutning

  1.  

KL. 17:05

Brug af computere, iPads og mobiler under SB-møderne

Hvorfor: På SB-møde d. 10. november 2021 tilkendegav et flertal af medlemmerne i SB, at brug af iPads o. lign. på SB-møderne skulle afprøves i en forsøgsperiode på 3 måneder.

I skolebestyrelsens forretningsordenen § 8 stk. 2 fremgår det, at ”Eventuelle ændringer af forretningsordenen kan kun ske, når ændringsforslaget(ene) har været diskuteret på to på hinanden følgende møder”.

Hvordan: Skolebestyrelsen tager endelig stilling til, om brug af digitale devices på SB-møder skal være mulig i en forsøgsperiode på 3 måneder startede fra 9. december 2021 og frem til 9. marts 2022.

Beslutningen afgøres ved simpel afstemning.

Beslutning

Punktet blev kort drøftet, men da skolebestyrelsen ikke var beslutningsdygtig, udskydes beslutningen til næste skolebestyrelsesmøde.

 

KL. 17:10

Princip for klassesammenlægning og klasseombrydning

Hvorfor: Formandskabet har indarbejdet kommentarer og ændringsforslag til 1. udkast til ”Princip for klassesammenlægning og klasseombrydning”, som blev forelagt og drøftet på SB-møde d. 10. november 2021.

Hvordan: Skolebestyrelsens medlemmer kommenterer det reviderede 2. udkast med henblik på endelig godkendelse.

(Bilag vedhæftet)

Beslutning

Punktet blev drøftet og følgende kommentarer blev vendt:

 

Skoleleder indleder med at præcisere, at retningslinjerne er tages med til skolebestyrelsen for at denne kan være med til at kvalificere, at retningslinjerne hænger sammen med princippet, og at de erfaringer skoleledelse og skolebestyrelsen har gjort sig ved klassesammenlægningen i juni 2021 bruges konstruktivt.

 

  • Side 2, punkt 2 er uklart formuleret i forhold til hensigten. Nicas sender et forslag til præcisering

 

  • Under afsnittet ”baggrunden” ønskes en tilføjelse: ”vi tilstræber at fastholde en tre-sporet skole”.

 

  • Der mangler noget om elevinddragelsen, fx i øverste afsnit indsættes ”elever” efter forældre og som selvstændig dot skrives, at eleverne bliver hørt. I retningslinjerne ændres ordet ”inddrages”

 

  •  ”høres” i stedet for

 

Der er ønske om at genbesøge formålet i klassedannelsesprincippet, som ønsket kopieret direkte til dette, evt. i andet afsnit.

 

Der ønskes formuleringen: Vi kan sikre ”mulighed” for trivsel og læring.

 

Kommentarerne sendes til formandskabet, som vurderer hvordan de nye input kan kvalificere princippet yderligere. Beslutning om det endelige princip udsættes til næste skolebestyrelsesmøde.

 

  1.  

KL. 17:20

Møde med kontaktforældrene

Hvorfor: Skolebestyrelsen har aftalt at inddrage kontaktforældrene mindst én gang om året til drøftelse af aktuelle emner, således at skolebestyrelsen indtænker baglandets input med, når skolebestyrelsen skal behandle og beslutte emner.

Formandskabet stiller forslag om, at emnet ’Skolebestyrelsesvalg’ og ’Inklusion i folkeskolen i København’ sættes på dagsordenen. Forslag om afholdes af møde d. 23. februar kl. 17.00 – 18.30.

Hvordan: Skolebestyrelsen drøfter formandskabets forslag til emner for kommende møde med kontaktforældrene samt fastsætter en dato for mødet. Det besluttes endvidere, hvem af skolebestyrelsesmedlemmerne, der ønsker at deltage i møderne med kontaktforældrene.

Beslutning:

Der drøftes mulige emner til mødet (altså ét samlet møde med alle kontaktforældrene).

  • Forældrenes rolle i inkluderende fællesskaber
  • Elevtrivsel
  • Kontakt-forældresamarbejdet ift. forældremøderne.

 

Det foreslås, at formandskabet træffer beslutning om datoen (fx d. 23.2.22). Der er ingen indvendinger til denne dato fra de fremmødte.

Beslutning om emne og hvem af skolebestyrelsesmedlemmerne, der ønsker at være tovholder for mødet, besluttes på næste skolebestyrelsesmøde.

 

Punkter til drøftelse

5.

KL. 17:35

Skolens princip og handleplan for trivsel genbesøges

Hvorfor: Alle skoler i Danmark har pligt til at have en antimobbestrategiplan. På Utterslev Skole kalder vi denne plan for ’Princip og handleplan for trivsel’, som blev udarbejdet i skoleåret 2017/2018. Princippet genbesøges med henblik på eventuelle justeringer.

Hvordan: Skolebestyrelsen drøfter, om princippet fortsat lever op til de intentioner, der var tænkt, og om der er kommet nye områder, der skal indarbejdes i princippet, herunder fx imødegåelse af diskrimination af minoritetsgrupper og krænkende adfærd.

Skolebestyrelsens medlemmer stiller konkrete forslag til ændringer og tilføjelser, som formandskabet efterfølgende indarbejder i princippet.

Bemærk: Princippet er kun de første 4 sider. Dernæst kommer retningslinjerne (Handleplanen)

Det reviderede princip fremlægges på et kommende skolebestyrelsesmøde i foråret.

(Bilag vedhæftet)

Drøftelse:

Skolebestyrelsen ønsker at få en tilbagemelding fra skolens personale om, hvorvidt princippet lever og hvad der evt. kræver en opdatering? Fx hvor i hverdagen og i samarbejdet med elever og forældre genkendes princippet? Hvordan oplever forældrene udmøntningen af princippet?

 

Der ønskes mere fokus på faglig trivsel og elevernes deltagelse i undervisningen ift. fx opmærksomhed på brug af computer og den digitale udvikling generelt.

 

I handleplanen ønskes der flere formulerede handlingsorienteret tiltag og en tydeligere beskrivelse af, hvad vi forstår ved fx ”mobning”, ”krænkelser”, ”diskrimination”.

 

 

 

Orienteringspunkter 18:00 -18:50

4.

Fra medarbejdere:

Vi står overfor en nedlukning, som afføder en del spørgsmål lige pt. bl.a. ift. terminsprøver.

Stemningen er god blandt medarbejderne.

Der har været et rigtig godt projektforløb i overbygningen.

5.

Fra elevrådet:

Elevrepræsentanterne var fraværende, men har sendt en skriftlig orientering:

Vi synes at der er enormt ærgerligt, at vi skal begynde på hjemmeundervisning igen. Vi har været der, og det har kæmpe påvirkning på vores trivsel og læring.

Vi var i forvejen afskilt klassevis, så det er rimelig frustrerende at vi så alligevel bliver sendt hjem, her kort tid før jul, og at vi så heller ikke kan gennemføre juleafslutningen med morgenmad og vores projektuge, som også bliver udskudt. Det vil være rigtig svært at opretholde den stemning og det engagement, der er ved en ny opgave.

6.

Fra formanden:  

Formandskabet er fraværende, derfor ikke noget til dette punkt.

7.

Fra skolens ledelse:

  • Orientering om Coronasituationen. Siden 1.11.21 har vi haft 87 smittetilfælde, 64 af dem er fra 0.-5. årgang.

 Vi har lokal meget smitte og derfor indført restriktioner i form af adskillelse af klasser. Men på de årgange, hvor der ikke længere er nære kontakter, løser vi en lille smule ved at klasserne må være på tværs, når de er udenfor i det fri. Sagt på en anden måde, så forsøger vi at monitorere de lokale restriktioner, når det er forsvarligt.

Personalet nåede at holde julefrokost d. 3. december, hvilket var længe savnet. Der var krav om forevisning at gyldigt Coronapas og/eller en aktuel ny Corona-test. Derudover kunne personale, der var nære kontakter, ikke deltage. Personalefesten har ikke haft konsekvenser i form af efterfølgende smittespredning.

Skolens budget for 2022 er modtaget. Regnskabsåret 2021 lukkes først i februar, men allerede i november har skolen akkumuleret et mindre forbrug, der har gjort det muligt at indkøbe nye skolemøbler til hele Hus 2.

I HUS 2 arbejder skole og KLUB U sammen om at fremme de gode læringsmiljøer sammen.

Kunststofbanen ved indskolingen er blevet renoveret og er nu i tip-top stand. Der mangler fortsat optegning af basket-ball banen. Firmaet har været for langsom med opgaven og venter på vejrforhold, hvor opgaven kan udføres.

UFO:

  • Børnene er organiseret i klasser i UFO-tiden, med en organisering af besøg på værksteder. Alle børn har det dog grundlæggende godt.
  • Vi siger farvel til skolepædagog Nikolaj, som flytter fra København. Der bliver valgt ny repræsentant til SB for Nikolaj
  • Der skal ansættes ny skolepædagog, hvilket er meget udfordrende i øjeblikket, da der ikke er kvalificerede ansøgere.
  • KKFO’ens budget for 2022 er modtaget. Budget 2021 har akkumuleret et mindre forbrug, der bl.a. bruges til at flere lokaler i Hus 1 i juleferien.

 

Punkt til kommentering:

8. kl. 18:50

Eventuelt

Kommentarer:

Siden 17. november har Utterslev Skole ligger visitationszone 2 pga. de skyderier if bandelignende opgør. Zone fastholdes frem til fredag den 17. december 2021 kl. 18.00.

Personalet samtaler med eleverne om, hvad det indebærer. Ulla er ledelsesrepræsentant i SSP for Nørrebro/Bispebjergområdet og SSP oplyser, at området omkring skolen ikke er specifikt truet af hændelser ved. bander. Personalet skal dog være opmærksomme, hvis eleverne begynder at bære signaturer for banderne på trøjer, kasketter eller i form af graffiti. Det kan være et tegn på et usundt tilhørsforhold.

 

Næste skolebestyrelsesmøde d. 26. januar

I ønskes alle en rigtig god jul samt et godt nytår!

 

 

 

 

 

 

Skolebestyrelsens årshjul

Måned

 

Emner som bestyrelsen skal forholde sig til

August

25/8

 Ny konstituering af skolebestyrelsens forældrevalgte

 Mødeplan for SB for 2021- 2022

September

30.09

 Nyt formandsskab præsenteres

Input til SB årshjul

Folkeskolernes frihedsgrader

Mødeplan for SB - endelig

November

10/11

 Princip for klassesammenlægning og klasseombrydning

 Godkende ferieplan for kommende skoleår

 

 Godkendelse af lukkedage for UFO-en for det kommende kalenderår

Brug af computer, Ipads og mobiler under SB-møderne

 Om kvalitetsrapport 2022

25/11

 Fællesmøde med alle skolebestyrelser i område Nørrebro/Bispebjerg.

December

9/12

 Skolens ’Princip og handleplan for trivsel’ revideres, herunder imødegåelse af diskrimination af minoritetsgrupper og krænkende adfærd

Møde med kontaktforældrene

Godkendelse af princip om klassesammenlægning og klasseombrydning

Godkendelse af ændring i forretningsordenen vedr. brug af elektroniske devices under SB-møderne

Januar

26/1

Skolens budget 2022 og regnskab 2021

Princip for seksualundervisning

Nedsættelse af valgbestyrelse

Elevernes trivselsmåling 2021

Princip for elevrådet genbesøges.

Marts

9/3

Årsberetning og tema for forældremøde

Input til hvad vi skal drøfte med forældrerådet på maj-mødet

April

20/4

Årsmøde – bestyrelsen aflægger årsberetning kl. 17.00 – 19.00

Orienterings- og opstillingsmøde til skolebestyrelsen. Interesserede kandidater får mulighed for at stille op til valget.

Maj

4/5

Møde med UFO-ens forældreråd

Sidst i maj

Valgmøde med de opstillede kandidater

Juni

Det sidste møde i skolebestyrelsens valgperiode

 

Emner, der mangler at blive placeret i årshjulet

  • Princip for inklusion
  • Princip for seksualundervisning
  • Princip for, hvordan skolebestyrelsen vil arbejde med det fysiske undervisningsmiljø
  • Tidsplan for afvikling af skolebestyrelsesvalget 2022 (afventer udmelding fra forvaltningen)