Kostprofil

UFOens kostprofil

Alle børn i UFOen tilbydes hver dag en lille eftermiddagsmåltid. Børnene tilbydes som udgangspunkt økologisk mad, som mætter. Det vil sige fokus på sund, groft, fiberrig mad, uden sukker med begrænset fedtstof. Der tilberedes ikke særlig mad til enkelte børn, men der kan altid findes et alternativ til de børn da af forskellige årsager ikke kan nyde det de andre børn får.

Det lille eftermiddagsmåltid serveres i UFOens udekøkken af vores cafe-ansvarlig Linda Ann, der er uddannet ernæringsassistent, har gennemgået fødevarehygiejnekursus og samtidig er ansvarlig for skolens EAT (skolemad).

• 2-3 gange om ugen serveres der frugt med groft brød, foreksempel rugbrød eller knækbrød
  • 2-3 gange om ugen serveres der en grøn menu, foreksempel tunsalat, bagekartoffel, pastasalat
  • 1 gang om måneden serveres der kage
  • Når UFOen fejrer særlige begivenheder som fastelavn, halloween, høstfest og julefest vil kostprofilen være på "stand by". Her serveres kage, frugtstænger eller andet sødt