Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

210225 SB referat

Utterslev Skole    

Mangfoldighed gør stærk – lærende fællesskaber – læring for fremtiden

 

Skolebestyrelsen                    

                     Referat

 

Mødeindkaldelse

Dato: torsdag d. 25. februar 2021

Tid: Kl. 17.00 – 19.00 

Mødested

Mødet afholdes virtuelt

Medbring

Dagsorden samt fremsendte bilag

Skolebestyrelsens medlemmer:

 

Formand: Kirsten Birk Lassen

Næstformand: Louise Juul Wurlitzer

Menige medlemmer: Thomas Dollas, Filip Nicolaisen, Eva Charlotte Olsson, Henrik Havris Nielsen

Suppleant: Heidi Bay Schunck

Medarbejderrepræsentanter: Lærer Ragnheidur Ásgeirsdóttir 

Elevrådsrepræsentanter: Sven og Benedetta (9. kl.)

Skoleledelsesrepræsentanter (uden stemmeret): Skoleleder Ulla Jensen (UJ), Souschef Mikkel Kirkegaard (MK), KKFO-leder Jeanette Hoeing Larsson (JHL)

Fraværende

Afbud fra Eva Charlotte Olsson

Mødeleder

Formand Kirsten Birk Lassen

Ordstyrer

Jeanette Hoeing Larsson

Referent

Souschef Mikkel Kirkegaard

Indbudte

 

Kopi til

Afdelingsleder Pia Mølholm

 

 

 

 

1.

Kl.  17:00

Gennemgang af dagsorden

  • Meddelelse fra Henning Afzelius om, at han stopper i skolebestyrelsen og dermed indtræder Heidi Bay Schunck som ordinært skolebestyrelsesmedlem
  • Punkter på årsplanen planlagt til februar-mødet udskydes til maj og juni møderne

 

Punkt til kommentering:

2.

Kl. 17:05

Corona og hjemsendelse

Hvorfor: 5. – 9. klasseeleverne er hjemsendt februar måned ud og muligvis længere. Der er en generel opgave med at samle op på børnenes trivsel og læring, der hvor der måtte være efterslæb.    

Hvordan: Ledelsen orienterer om, hvorledes det går med de elever, der er tilbage og dem, som er hjemsendte. Herefter drøftes emnet i bestyrelsen.

Kommentarer:

Meldingen fra 0.- 4. klasse er, at både børn, lærere og pædagoger er glade. Det skyldes bl.a. at den enkelte lærers timer samlet i samme klasse, kortere skoledage samt muligheden for, at de voksne kan blive testet på skolen. De giver tryghed.

 

For 5.-9. årgang er der blandede tilbagemeldinger. Mange elever synes, det er svært. De savner klassekammeraterne og fællesskabet i skolen. Nogle elever trives endnu godt i nuværende situation.

Nogle trivselsproblematikker bliver også løst on-linie fordi lærerne kan tale fortroligt med mindre grupper af elever.

Lærerne i overbygningen er meget kreative. De finder på mange gode aktiviteter og er i god kontakt med eleverne, lige fra online-fastelavn, til at kører rundt i bil til elevernes bopæl for at hilse på dem.

På alle årgange i udskolingen er der et antal elever, som får fysisk undervisning på skolen, fordi lærerne vurderer, at de har behov for det af flere forskellige grunde.

 

 

Punkt til kommentering:

3.

Kl. 17:15

Præcisering af kontaktforældrenes og trivselsforældrenes rolle

Hvorfor: På baggrund af skolebestyrelsens beslutning om årligt at afholde et møde med kontaktforældre, har der været afholdt tre møder for kontaktforældre i hvert hus. Kontaktforældre fra hvert møde er indgået i en arbejdsgruppe og kvalificeret en beskrivelse af opgaven for kontaktforældre og trivselsforældre.   

Hvordan: Beskrivelsen gennemgås mhp. drøftelse og herefter udsendelse/præsentation for forældre og ansatte.

 

Bilag: Beskrivelse af kontaktforældere- og trivselsforældrerollen

Kommentarer:

Fra de kontaktforældre, der har deltaget i arbejdet, har der været meldinger om, at det er et rigtig godt initiativ. Dokumentet kommer godt omkring opgaven og det ansvar/de muligheder kontaktforældrene har. Det giver fælles struktur for, hvordan man skal samarbejde med skolen.

I starten var det meningen at folderen udelukkende skulle beskrive kontaktforældre-rollen, men det viste sig relevant i samme ombæring også at få beskrevet trivselsforældrerollen.

Kirsten og Louise har deltaget i processen og samlet input undervejs.

 

Der var ikke yderligere kommentarer fra skolebestyrelsen. Folderen sendes nu ud til alle kontaktforældre og trivselsforældre, lægges på aula og på skolens hjemmeside. 

 

Punkt til godkendelse:

4.

Kl. 17:30

Princip om læring, herunder hjemmearbejde

Hvorfor: Det har i mange år heddet sig, at Utterslev Skole er en lektiefri skole. Alligevel har eleverne i varierende omfang lavet hjemmearbejde, så som læsning, individuelt aftalte opgaver eller projekter. Det har givet anledning til, at en arbejdsgruppe har drøftet skolens arbejde med læring – herunder også drøftet og præciseret, hvordan vi som skole benytter os af hjemmearbejde. Arbejdsgruppen har på baggrund af sidste skolebestyrelsesmøde drøftet de kommentarer, der var og lavet de nødvendige tilpasninger.

Hvordan: Arbejdsgruppen fremlægger et revideret princip mhp. godkendelse i bestyrelsen.

Bilag: Revideret princip for elevernes læring

Beslutning:

Princippet er vedtaget med ikrafttrædelse pr. 1/8-21

 

Det forventes at skolen arbejder videre med udmøntningen af princippet ved at udarbejde relevante retningslinjer. Arbejdet skal være klar til 1. august 2021.

 

Punkt til kommentering:

5.

Kl. 17:40

Input til årsberetning og tema for forældremøde

Hvorfor: D. 8. april afholder skolebestyrelsens årsmøde for forældrene. Her skal bestyrelsen aflægge årsberetning og traditionen tro bliver et tema drøftet med forældrene.   

Hvordan: Skolebestyrelsen giver input til årsberetningen og til temaer for forældremødet. Det drøftes hvorvidt vi skal stile efter en virtuel afholdelse.

Kommentarer:

Det foreslås, at temaet kunne handle om eftervirkninger af nedlukningen pga. covid-19 - både fagligt og trivselsmæssigt

 

Punkt til kommentering:

6.

Kl. 17:50

Input til møde med forældrerådet

Hvorfor: Skolebestyrelsen har i sit princip for kommunikation aftalt at holde et årligt møde med forældrerådet i UFO-en. Dette sker på mødet d. 5. maj.   

Hvordan: Skolebestyrelsen giver input til temaer for drøftelse med forældrerådet, som lederen af UFO-en efterfølgende forelægger forældrerådet.

Kommentarer:

UFO-lederen foreslår emnet sprog, men dette skal afstemmes på næste forældrerådsmøde i april.

Der foreslås at tale om emnet skældud, da det er et emne, som optager flere af forældrene

Formanden for forældrerådet kontakter skolebestyrelsesformanden mhp. at drøfte dagsordenen til mødet.

Punkt til godkendelse:

8.

Kl. 18:00

Skolens og UFO-ens budget 2021

Hvorfor: Skolebestyrelsen har til opgave at godkende skolens budget 2021.

Hvordan: Ledelsen fremlægger skolens budget

Beslutning:

Budgetlægningen i år er vanskeliggjort ved, at hverken regnskabet for 2020 er endeligt opgjort ligesom evt. kompensation af Covid-udgifter fortsat ikke er landet.

Processen er, at forvaltningen på næste Børne og Ungdomsudvalgsmøde (BUU) d. 10. marts fremlægger principper for håndteringen af den decentrale opsparing og Covid-19 kompensation og en omfordeling, som det medfører. Herefter offentliggøres det endelige regnskabsresultat. Med den model, der præsenteres for BUU tilstræbes, at ingen efterlades i økonomisk uføre som følge af Covid-19 samtidig med at ingen kapitaliserer unødigt på det. Det fremlagte budget for skolebestyrelsen er lagt ud fra ovenstående forudsætninger.

 

Budget 2021 er 1.630.322 kr. lavere end budget 2020. Forskellen er ikke en ren besparelse, men skyldes også bevillinger, der har ændret sig med baggrund i opgaver, der ikke skal løses. Fx har skolen ikke samme antal elever næste skoleår, der kræver individuelle bevillinger. Den 4-årige kommunale indsats ’Styrket udskoling’ stopper med udgangen af dette skoleår, og endeligt har skolen har haft et faldende elevtal på især to årgange i udskolingen.

 

Derudover indfases der i 2021 en ny tildelingsmodel, hvor Utterslev Skole står til at miste 1,4 mill. over de næste tre år. Første ’rate’ er er trukket i dette budgetår.

 

Skolelederen indstiller følgende besparelser i budget 2021:

  • Lejrskoler – de er svære at afvikle grundet Covid-19 situationen
  • Afvikle samarbejdet med skolepædagoger på 3. årgang ved udgangen af dette skoleår lægger. ’Stærkt samarbejde’ fortsætter.  
  • Ingen genansættelse af den vakante inklusionspædagogstilling

 

Ved disse besparelser er det muligt at undgå besparelser på elevaktiviteter og undervisningsmidlerne.

 

Skolens budget er forelagt skolen MED-udvalg.

 

Skolebestyrelsen gav udtryk for at det er ærgerligt, at vi ikke længere kan have de samme antal pædagogtimer på 3. årgang, men at det er forståeligt at spare der, hvor der lægges flere pædagogtimer end skolen er forpligtet til.

Derudover gav skolebestyrelsen udtryk for, at det er vigtigt at fastholde skolens tradition for at holde lejrskole fra næste skoleår. Såfremt det måtte være forsvarligt ift. corona og afhængig af det endelige regnskabsresultat for 2020, lægger skolebestyrelsen vægt på, at de elever, for hvem lejrskolerne er aflyst, får tilbudt lignende trivselsfremmende aktiviteter.

Med de kommentarer godkendte skolebestyrelsens skolens budget for 2021.

 

 

Orienteringspunkter 18:15 -18:50

9.

Fra medarbejdere:

Lærerne er ved godt mod. Lærerne fra 0.-4. glædes over at have to-lærer ordning det meste af ugen.

Overbygningen har nogle elever på skolen til fysisk undervisning og de hjemsendte elever har kontakt til deres lærer hver dag.

Kommunen gennemfører jævnligt trivselsundersøgelser på alle folkeskoler. Den er netop igangsat blandt medarbejderne.

10.

Fra elevrådet:

Der ønskes en drøftelse vedr. mobilpolitikken i SB. Elevrådet føler sig forberedt til drøftelsen. Punktet bliver taget op til næste SB-møde, hvor der bestræbes at træffe beslutning.

Vi skal sikre, at elevrådet bliver ordentligt klædt på til møderne med den rette information.

11.

Fra formanden:

Der har fra et skolebestyrelsesmedlem været ønske om at afholde et ekstraordinært SB-møde. Formanden har efterspurgt input til, hvad mødet skulle handle om men har ikke modtaget nogle forslag. Derfor er der ikke skrevet ud i skolebestyrelsen for at høre, om der var opbakning til at afholde et ekstraordinært skolebestyrelsesmøde.

12.

Fra skolens ledelse:

Børne og Undervisningsministeriet har udsat den årlige trivselsmålingen for eleverne.

Vi har fået indkøbt informationstavle, der opsættes ved indskolingen.

Det forventes, at vi til næste skoleår, hvor skoledistriktsændringen træder i kraft, skal oprette tre 0. klasser. Vi har p.t. 80 indmeldte.

Skellet mellem skolen og Hjortholms Allé bliver inden længe målt efter af en landmåler, og de fælles plankeværker skal renoveres i samarbejde mellem Københavns ejendom og husejerne. Skolen skal budgettere med minimum 150.000 kr. til at genoprette bufferzone (det grønne skel på skolens område mod naboerne) og til genetablering af det gamle trådhegn.

Vi har afholdt et intromøde for forældre til kommende 6. klasseelever, hvor vi informerede om, at processen vedr. klassedannelsen bliver udsat til 6. klasse. Det blev forældrene meget glade for. Begrundelsen er, at covid-19 situationen gør det ikke let at vurdere eleverne relationer og faglige niveau p.t.

Skole er blevet informeret om, at der har været bilafbrænding på Hjortholms Allé. Skoleleder er ledelsesrepræsentant i SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi-samarbejde) og er bekendt med, at hærværket ikke vurderes er målrettet borgerne på Hjortholms álle eller Utterslev Skole.

Nuværende organisering i UFO’en med klasseopdeling er nødvendigt og nogle børn profiterer af den, andre trives ikke optimalt i organiseringen. Samlet set er børnene glade i UFO’en.

UFO’en har fået tilsynsrapporten tilbage. Den ligger på hjemmesiden og er overvejende positiv. Der peges dog bl.a. på sprog, hvilket er et fokuspunkt fremadrettet.

 

 

Punkt til kommentering

13. kl. 18:50

Eventuelt

Kommentarer:

 

 

Skolebestyrelsens årsmøde 8. april 2021

Næste skolebestyrelsesmøde d. 5. maj 2021

Måned

 

Emne som bestyrelsen skal forholde sig til

25. februar

 

Princip for mobilfri skoletid

Behandling af resultater i undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Utterslev Skole

Tilsyn med princip for elevrådet

8. april

Årsmøde – bestyrelsen aflægger beretning

5. maj

Møde med UFO-ens forældreråd

Samarbejdet mellem skolen/UFO og klubben

Torsdag 10. juni

Evaluering af bestyrelsens arbejde

Mødeplan for det kommende år

Evaluering/tilsyn med princip for skolens organisering

Yderligere foreslåede emner:

Princip for skolens fysiske undervisningsmiljø

Tilføjelse til skolens antimobbestrategi/trivselsstrategi omkring minoritetsgrupper