Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Referat af SB møde

             Utterslev Skole

                                            Mangfoldighed gør stærk – lærende fællesskaber – læring for fremtiden

 

                                            Skolebestyrelsen                                    

                     Referat

 

Mødeindkaldelse

Dato: lørdag d. 1. februar 2020

Tid: Kl. 9.00 – 12.00 

Mødested

Mødelokale ved kantinen

Medbring

Dagsorden samt fremsendte bilag

Skolebestyrelsens medlemmer:

 

Formand: Kirsten Birk Lassen

Næstformand: Louise Juul Wurlitzer

Menige medlemmer: Henning Afzelius, Thomas Dollas, Filip Nicolaisen, Eva Charlotte Olsson, Henrik Havris Nielsen,

Medarbejderrepræsentanter: Lærer Ragnheidur Ásgeirsdóttir og Helene Christiansen

Elevrådsrepræsentanter: Samuel (8. årgang) og Mila (9. årgang) Skoleledelsesrepræsentanter (uden stemmeret): Skoleleder Ulla Jensen (UJ), Souschef Mikkel Kirkegaard (MK), KKFO-leder Jeanette Hoeing Larsson (JHL)

Fraværende

Samuel

Mødeleder og facilitator

Formand Kirsten Birk Lassen

Ordstyrer

Louise Juul Wurlitzer

Referent

Souschef Mikkel Kirkegaard

Indbudte

 

Kopi til

Afdelingsleder Pia Mølholm

 

 

 

 

1.Kl.  9:00

Gennemgang af dagsorden

 

Punkt til kommentering:

2.

Kl. 9:05

Inklusion – skolens arbejde med at skabe en stærk inklusionskultur der rummer alle børn

Hvorfor: Inklusion har igennem det seneste års tid haft et særligt og målrettet fokus på skolen og i hele Københavns Kommune.

Hvordan: Ledelsen orienterer om arbejdet med inklusion (herunder status på arbejdet med inklusion på 6. årgang), om arbejdet med at forankre et fælles ressourceorienteret børnesyn og nye vinkler og perspektiver på indsatsen. Bestyrelsen kommenterer herpå.

Kommentering:

Der foreslås at præsentationen af skolens inklusionsindsats synliggøres meget mere – f.eks. på skolens hjemmesiden eller overfor kontaktforældrene, hvor

præcisering af terminologierne inklusion og inkluderende læringsmiljø fremgår. Det blev kommenteret at også elevrådet involveres i drøftelsen af den forebyggende indsats.

Status på indsatsen på 6. årgang blev fremlagt og det foreslås at invitere eksterne samarbejdspartnere ind på skolen for at hjælpe med at evaluere/vidensdele indsatsen.

 

Punkt til beslutning:

3. Kl. 9:50

Tilsyn med princip for klassedannelse

Hvorfor: Klassedannelsesprincippet har løbende været sat til drøftelse – senest i bestyrelsen i marts 2019. På baggrund af erfaringer diskuteres, og eventuelt revideres, bestyrelsens nuværende princip for klassedannelse. 

Hvordan: Skoleledelsen giver en status på arbejdet med klassedannelsesprincippet og på den baggrund vurderer bestyrelsen om der er behov for revidering

 

Bilag: princip for klassedannelse: https://utterslevskole.aula.dk/om-skolen/principper/klassedannelse

Beslutning:

Det blev drøftet at klassedannelsesprincippet både skal have fokus på at understøtte det enkelte barn og på det fællesskab som barnet indgår i. Det blev nævnt at klassedannelsesprincippet også skal kunne understøtte en god overgang fra børnehave til skole, hvilket for mange børn er en sårbar periode. På baggrund af indkomne kommentarer tages princippet op til godkendelse på næste bestyrelsesmøde.

 

4.  Kl. 10:10

Udkast til bestyrelsens kommunikationsprincip med forældre

Hvorfor: Siden bestyrelsen tiltrådte, har det været et ønske at få revideret skolebestyrelsens princip for kommunikation med forældre.

Hvordan: Med afsæt i tidligere drøftelser og arbejdet i arbejdsgruppe omkring skolebestyrelsens kommunikation med forældrene, har formandskabet udarbejdet forslag til princip. Princippet drøftes med henblik på at træffe beslutning om godkendelse.

 

Bilag: Forslag til princip for skolebestyrelsens kommunikation med forældrene

Beslutning:

Punktet udsættes til kommende skolebestyrelsesmøde

 

 

Pause (10:35 – 10:45)

 

 

Orienteringspunkter 10:45 -11:50

4.

Fra medarbejdere:

Lærerne er enige i princippet om mobilfri skoletid, men ønske bedre vilkår til at håndhæve princippet, fx skabe at låse telefonerne ind i. Nogle elever udviser trusler, når lærerne forlanger at de udleverer deres telefoner.

I UFOén afprøves nye udevagter. Indtil nu fungerer de godt.

Der arbejdes med meget fokus på ro i øjeblikket, både i UFO og skole.

5.

Fra elevrådet:

Elevrådet problematiserer også vilkårene for mobiltelefonprincippet, da der ikke er skabe til at låse dem inde. Elevrådet har samlet underskrifter ind som en protest mod mobilprincippet. Eleverne synes ikke, de er blevet inddraget nok.

6.

Fra formanden:

Ingenting

7.

Fra skolens ledelse:

Fra Jeanette:

Komme-gå modulet i Aula fungerer ikke optimalt, bl.a. kan der ikke ses hvem der kommer i vinterferien og hvem der ikke gør. Det er heller ikke muligt at præsentere værkstederne visuelt.

Der har været pædagogisk tilsyn i UFOén. Der har efterfølgende været dialog om rapporten, som vi modtager snarest, hvorefter den bliver lagt op på hjemmesiden.

Fra Ulla:

Der er bestilt skabe til mobiltelefonerne til udskolingen. Vedr. sikkerhedsspørgsmålet omkring mobiltelefonerne har udmeldingen været, at eleverne selv har ansvaret for deres telefoner indtil skabene kommer.

Der har været kritik fra en forælder omkring udmøntningen af mobilprincippet og Ulla har undersøgt lovhjemlen, som siger at vi godt kan inddrage mobiltelefoner i skoletiden. Det kræver dog også, at SB udformer nogle ordensregler for skolen.

Vedr. opgaven med elevfravær, har vi iværksat en procedure, som administrerer forældrenes ønsker om ekstraordinært fravær. Skolen modtager lister, som beskriver hvem der nærmer sig 10-15% fravær i et kvartal, hvilket vi reagerer på ved at tale med lærerne om rigtigheden af registreringen.

Vi arbejder med elevplanen i MeeBook, så vi sikrer at loven overholdes, og at der er en høj grad af ensartethed på hele skolen. Der er udarbejdet en fælles skabelon, som alle bruger. Vi er snart klar til at lave en udmelding til forældrene.

Vi har prøvet at afholde en Aula-cafè, men der kom kun en besøgende. Vi overvejer at genoptage cafeen. Vi kan se hvilke forældre, der ikke benytter Aula, og vi vil rette henvendelse til dem, som ikke bruger Aula, så de kan få hjælp.

Bommen ved parkeringspladsen er ødelagt og skal repareres, hvilket der går i hvert fald fire uger. Ulla overvejer at afholde et borgermøde for at skabe fælles forståelse for bommens brugbarhed og et forsøg på at undgå hærværk på bommen.

Det ser ud til vi får fire nye klasser til næste år.. Lige nu er indskrevet 97 børn, så klassekoefficienten bliver lidt mindre end i de fleste andre klasser.

 

Punkt til kommentering

8.

kl. 11:50

Eventuelt

 Der ønskes oprettet en gruppe i aula til Skolebestyrelsen

Kommentarer:

 

Næste møde torsdag d. 26. marts kl. 17 - 19