Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

201118 Referat af Skolebestyrelsesmøde

Utterslev Skole

Mangfoldighed gør stærk – lærende fællesskaber – læring for fremtiden

 

Skolebestyrelsen                    

                     Referat

Mødeindkaldelse

Dato: onsdag d. 18. november 2020

Tid: Kl. 17.00 – 19.00 

Mødested

Personalerum

Medbring

Dagsorden samt fremsendte bilag

Skolebestyrelsens medlemmer:

 

Formand: Kirsten Birk Lassen

Næstformand: Louise Juul Wurlitzer

Menige medlemmer: Henning Afzelius, Thomas Dollas, Filip Nicolaisen, Eva Charlotte Olsson, Henrik Havris Nielsen - Thomas og Louise deltog via TEAMS

Medarbejderrepræsentanter: Lærer Ragnheidur Ásgeirsdóttir og Helene Christiansen

Elevrådsrepræsentanter: Sven og Benedetta (9. kl.)

Skoleledelsesrepræsentanter (uden stemmeret): Skoleleder Ulla Jensen (UJ), Souschef Mikkel Kirkegaard (MK), KKFO-leder Jeanette Hoeing Larsson (JHL)

Fraværende

Filip, Henning, Helene, Benedetta,

Mødeleder

Formand Kirsten Birk Lassen

Ordstyrer

Jeanette Hoeing Larsson

Referent

Souschef Mikkel Kirkegaard

Indbudte

 

Kopi til

Afdelingsleder Pia Mølholm

 

1.Kl.  17:00

Gennemgang af dagsorden

På et tidligere spørgsmål fra et bestyrelsesmedlem præciserede formanden at:

  • Alle elever, der sidder i elevrådet, er valgbare til skolebestyrelsen. Det er elevernes demokratiske ret at udpege repræsentanter hertil.
  • Skole og Forældre København er en forening, der varetager de københavnske skolebestyrelsers interesser og vilkår. Der vil således være løbende information fra foreningen, ligesom foreningen også uddanner og inspirerer skolebestyrelsesmedlemmer i deres skolebestyrelsesarbejde. Bestyrelsen i Skole og Forældre København består af forældre, der også sidder i skolebestyrelser i kommunens folkeskoler. Kirsten sidder som formand for Skole og Forældre København.

 

Punkt til kommentering:

2.

Kl. 17:05

Medarbejdernes rekruttering og fastholdelse

Hvorfor: Medarbejdernes fastholdelse har stor betydning for elevernes trivsel og læring. Der har på nogle årgange været stor lærerudskiftning og skolebestyrelsen ønsker at føre tilsyn med status for medarbejdernes rekruttering og fastholdelse.   

Hvordan: Ledelsen fremlægger data. Data omfatter:

  • Personaleomsætning af fastansat personale for hhv. 2017/18, 2018/19, 2019/20 fordelt på lærere og pædagoger
  • Fastansatte på skolen med mere end to års erfaring
  • Orientering om antal af ansøgere til opslåede stillinger

(Bilag udsendt onsdag d. 17. november)

 

Kommentarer:

Skolebestyrelsen har fået fremsendt data på personaleomsætningen for 2017/18, 2018/19 og 2019/20 samt på medarbejderens anciennitet på skolen. Der findes ikke databaser, der samler disse data, så der har været investeret tid i at indsamle data fra diverse arkivlister m.m. Der var dog et ønske fra nogen i skolebestyrelsen om også at frembringe data fra tidligere år.

 

Data fortæller, at der igennem de sidste tre år er en gennemsnitlig personaleomsætning for hhv. lærere og pædagoger på ca. 18 %. I forhold til nogle undersøgelser ligger det gennemsnitlig lavere, fx i rapport fra VIVE, hvor personaleomsætning i Københavns Kommune i 2016 var på 23. I forhold til andre undersøgelser ligger det gennemsnitlig højere.

 

Opgørelse over lærernes anciennitet viser, at fastansatte på skolen med mere end 2 års anciennitet er ca. 70 %.  Opgørelsen viser også, at der efter skolereformen har været en større udskiftning end årene før. Flere af de lærere, der har mindre end to års anciennitet på skolen som fastansatte, har reelt kendskab til skolen gennem tidligere praktikforløb eller faste vikarforløb.    

 

Der peges på, at personaleomsætningen i forbindelse med barselsvikariater, perioder med ansættelsesstop og vikariater, der dækker langtidssygdom, kan forveksles med personaleomsætningen af de fastansatte. I alle vikariater er der risiko for, at vikaren opsiger stillingen eller får tilbudt en fast stilling på en anden skole og dermed afbryder ansættelsesforholdet før tid. Disse afbrudte vikariater skaber usikkerhed og mangel på kontinuitet og stabilitet.

 

Det blev kommenteret, at der fx i forældregruppen kan opleves støj og uro i forhold til omskifteligheden i personalet. Tallene forklarer, hvordan omskiftningen i mindre grad skal forklares i det fastansatte personale, men peger mere i retningen af korttidsansættelserne og vikarerne og at fokus ift. tilliden og trygheden til skolen, her kan være udfordret.

Der blev opfordret til tydeligere kommunikation og dialog på årgange/klasser der ”udsættes” herfor. Ledelsen uddybede, at skolen har en relativ ung medarbejdergruppe, hvilket også medfører barsler og fædreorlov, hvilket er et vilkår, men er et vilkår, der selvfølgelig skal håndteres bedst muligt. 

 

Ledelsen orienterede om, at der til de opslåede stillinger i langt de fleste tilfælde er mange ansøgere, dog færre i de mere efterspurgte fag som matematik, fysik, tysk og musik. Når det viser sig, at ansøgerfeltet ikke er stærk nok ift. til de opslåede stillinger, skyldes det dels ansøgernes kompetencer, men også at der ikke er de rette match i kombinationen af de linjefag, som stillingen skal løfte.  Der er krav til skolerne om at linjefagsdækningen er 100 % indenfor de kommende fire år.

 

Der peges på at skoleledelsens arbejde med en rekrutteringsstrategi kan anvendes på forskellige platforme.

 

Skoleledelsen opfordres til at fortsætte med at lave statistik med personaleomsætning til fremtidig brug.

 

Punkt til beslutning:

3.

Kl. 17:50

Skolens ferieplan 2021/2022

Hvorfor: Hvert år vedtager skolebestyrelsen en ferieplan, der tilgodeser så mange elever som muligt. Ledelsen har udarbejdet forslag til datoer

Hvordan: De foreslåede datoer behandles

Bilag: Forslag til skolens ferieplan 2021/2022

Beslutning:

Planen godkendes.  Der ønskes en mere ’læsevenlig’ ferieplan, hvor det bliver tydeliggjort præcis, hvornår børnene skal møde i skole igen efter juleferien.

4.

Kl. 17:55

Lukkedage i UFO 2021

Hvorfor: Skolebestyrelsen skal træffe beslutning om lukkedage i KKFO-en. Ledelsen har udarbejdet forslag til datoer som også er behandlet af forældrerådet

Hvordan: De foreslåede datoer behandles

Bilag: Forslag om lukkedage

Beslutning:

Planen er godkendt

 

 

 

 

Orienteringspunkter 18:00 -18:50

5.

Fra medarbejdere:

Skole-hjemsamtalerne er i gang på skolen. Der er specielle regler for møderne pga. corona, hvilket er en anderledes opgave for lærerne.

6.

Fra elevrådet:

Elevrådet ønsker, at den nuværende mobiltelefonpolitik bliver taget op til revision. Elevrådet har selv foretaget en brugerundersøgelse, som viser, at ordningen opleves tidsrøvende, specielt om morgenen, og der er visse forretningsgange der ikke kan lade sig gøre i den nuværende coronasituation.  Elevrådet ønsker, at de større elever har adgang til deres mobiltelefoner i pauserne.

Evaluering af princippet om mobiltelefoner tages op i skolebestyrelsen på et kommende møde. Punktet datofastsættes på næste møde.

Elevrådet ønsker, at udeordningen ændres for 6. og 7. årgang, specielt her under corona-restriktionerne, så de kan få lov til at være indenfor i den kolde tid. Ulla viderebringer ønsket til Pia Mølholm, som går i dialog med overbygningens lærere.

Elevrådet ønsker en lettere renovering af den basketball-banen. Især opstregningen er nødvendigt. Ønskes tages med til budgetlægningen.

7.

Fra formanden:

SBs ønske om møder med kontaktforældrene er blevet udskudt pga. Corona. De tages op igen, når tiden bliver til det.

’Forældre og KBH’ har holdt et møde med bl.a. Rasmus Ahlenkær, hvor emnet var inklusion i Folkeskolen. Flere pointer i oplægget kunne genkendes fra vores skole.

8.

Fra skolens ledelse:

Vi har haft et forældremøde på TEAMS på 6. årgang bl.a. omkring klassedannelse, hvilket forældrene har kvitteret positivt på.

Vi har haft skoleindskrivning over to rul af hensyn til Corona og afstand.

Der er 79 potentielle skolestartere i vores skoledistrikt, hvilket er færre end de foregående år. Der er pt indskrevet 45 børn samt 11 under søskendegarantien. Det peger mod tre 0. klasser til næste år.

PLC (Pædagogisk Læringscenter) er endnu ikke færdigt, fordi der akut blev mulighed for at etablere ekstra toiletter.

Vi er i gang med at indrette et inno-tec rum i Hus 4 i forbindelse med Håndværk og Design.

Vi har fejret skolens fødselsdag med orkester i multisalen.

Skoleledelsen er i gang med en skolelederuddannelse, som skal afsluttes til jul, hvilket presser dem meget, fordi den er blevet komprimeret pga. coronaen. Ledelsen er derfor mindre til stede på skolen i denne her periode.

BUU (Børne- og Ungdomsudvalget) ønsker, at SB arbejder med et princip for, hvordan skolebestyrelsen vil arbejde med det fysiske undervisningsmiljø på skolen samt indsatser til imødegåelse af diskrimination af minoritetsgrupper, som skal fremgå af skolens antimobbestrategiplan.

Der er udgivet en forældretilfredshedsundersøgelse. Utterslev Skole scorer under middel på undersøgelsen. Skolebestyrelsen tager dette op på et kommende møde.

KKFO’en har ligeledes fået en forældretilfredsundersøgelse. Undersøgelsen fremlægges både for forældrerådet og skolebestyrelsen.  

Der har været forældrerådsmøde og Lea Pagh, med barn på 0. årgang er ny formand.

Torsdag d. 19. november er der tilsynsmøde i KKFO’en på baggrund af programmet KIDS.

KKFO’en er stadig organiseret på årgange og ikke på tværs pga. corona.

Der er forskellige grader af tilfredshed blandt forældrene i forhold til afhentningsprocedurerne om eftermiddagen.  Det arbejdes der på at tilpasse.

 

Punkt til kommentering

9. kl. 18:50

Eventuelt

Kommentarer:

  • Henning har ikke deltaget i mange skolebestyrelsesmøder i træk og har selv givet udtryk for et ønske om en løsning. Formanden har gentagne gange forsøgt at tage kontakt til Henning. Hennings fravær betragtes som jf. bestyrelsens vedtagede forretningsorden som orlov, og der indkaldes derfor en suppleant
  • Opfølgning på udvalgte emner i kvalitetsrapporten fra 2019 ønskes drøftet. Dette er i årshjulet datofastsat til decembermødet.
  • Mødeformen, hvor nogle er på TEAMS og andre fysisk til stede kan forbedres ved at kameraet peger mod den, der taler. Skramlen og særligt høje lyde gengives kraftige gennem computeren, som er meget generende.

 

 

Næste skolebestyrelsesmøde er onsdag d. 10. december 2020

 

Måned

 

Emne som bestyrelsen skal forholde sig til

10. december

 

Opfølgning på bestyrelsens bemærkning i kvalitetsrapporten fra sidste år. Hvad er status?

Samarbejde mellem skole og hjem om barnets læring i de ældste klasser (lektier)

Torsdag

28. januar

 

Skolens budget 2021 og regnskab 2020

Elevplan og brugen heraf

Udkast til princip for introduktion af nye elever på skolen, som kommer efter 0. klasse.

Præcisering af kontaktforældres rolle (med afsæt i den tekst der står i forælderfolder)

25. februar

 

Årsberetning og tema for forældremøde

Input til hvad vi skal drøfte med forældrerådet på maj-mødet

Tilsyn med princip for elevrådet

8. april

Årsmøde – bestyrelsen aflægger beretning

5. maj

Møde med UFO-ens forældreråd

Samarbejdet mellem skolen/UFO og klubben

Torsdag 10. juni

Evaluering af bestyrelsens arbejde

Mødeplan for det kommende år

Evaluering/tilsyn med princip for skolens organisering